Laman Web Rasmi

Pejabat Setiausaha Persekutuan Sarawak

Pengumuman & Hebahan Terkini

Bicara Tokoh

"Sentiasalah ingat untuk memakai pelitup muka, bersihkan tangan dan jaga penjarakan fizikal. Elakkan tempat yang sesak dan jangan bersentuhan. Jika tidak ada apa-apa urusan yang penting, duduklah di rumah. Please stay at home because our home is the safest place on earth now."

YBHG. TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN
PERDANA MENTERI

"kerajaan negeri sudah mewujudkan penyambungan Wi-Fi percuma kepada beberapa kampung serta rumah panjang. Menerusi inisiatif itu, setiap kampung akan berkongsi perkhidmatan jalur lebar 30mbps."

YBHG. DATUK PATINGGI (DR) ABANG HAJI ABDUL RAHMAN ZOHARI BIN TUN DATUK ABANG HAJI OPENG
KETUA MENTERI SARAWAK

"Dulu kita tidak terfikir tentang keperluan bekerja dari rumah atau mesyuarat secara maya, walaupun ia telah lama wujud. Jadi kita jangan sia-siakan peluang yang ada ini, supaya normal baru ini dapat membantu kita memastikan kelancaran dan khidmat kepada masyarakat tidak terganggu"

YBHG. TAN SRI DATUK AMAR MOHD ZUKI BIN ALI
KETUA SETIAUSAHA NEGARA

"Dari segi hala tuju sektor awam, transformasi perkhidmatan awam memerlukan cara baharu dalam menyampaikan perkhidmatan. Bagi memastikan transformasi ini berjaya, kerajaan perlu bergerak seiring dengan perubahan yang berlaku"

YBHG. TAN SRI MOHD KHAIRUL ADIB BIN ABD RAHMAN
KETUA PENGARAH PERKHIDMATAN AWAM

YBHG. DATO' MOHD SALLEHHUDDIN BIN HASSAN
TIMBALAN KETUA SETIAUSAHA KANAN

"Syabas dan tahniah diucapkan kepada seluruh warga Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak khususnya warga-warga pendidik di Sarawak yang masih dapat meneruskan pembelajaran persekolahan walaupun negara kita masih berperang dengan wabak COVID-19"

YBHG. DATUK HAJI MOHD SHAHABUDDIN BIN OMAR
SETIAUSAHA PERSEKUTUAN SARAWAK

Fakta Ringkas

0
Bangunan Gunasama Persekutuan
0
Kuarters Gunasama Persekutuan
0
Jabatan & Agensi Persekutuan
0
Agensi Badan Berkanun
0
Agensi GLC