Bantu kami untuk memperbaiki laman web dengan menjawab kaji selidik kepuasan pengguna

Selamat Datang ke Portal Rasmi

PEJABAT SETIAUSAHA PERSEKUTUAN SARAWAK

Bicara Tokoh

"Warga JPM perlu menunjukkan contoh terbaik kepada Kementerian-Kementerian dan rakyat kerana hampir semua dasar Negara dirangka di sini.
Warga JPM juga perlu menghayati dan mempromosikan konsep keluarga Malaysia kepada seluruh rakyat Malaysia.
Harapan saya ialah kita semua dapat menjalankan tugas dengan jujur dan penuh integriti kerana seluruh mata tertumpu kepada JPM terutama membabitkan dasar Negara. "

YAB DATO’ SRI ISMAIL SABRI YAAKOB
PERDANA MENTERI

"Saya amat tersentuh dengan komitmen yang ditunjukkan oleh para sukarelawan yang bertungkus-lumus membantu meringankan beban penduduk membersihkan rumah yang terkesan akibat banjir tempoh hari.
Inisiatif kawasan angkat pasca banjir bagi anggota Perkhidmatan Awam ini adalah cerminan kepada rasa kebertanggungjawaban Perkhidmatan Awam dalam semangat Keluarga Malaysia. "

YBHG. TAN SRI DATUK AMAR MOHD ZUKI BIN ALI
KETUA SETIAUSAHA NEGARA

"Kerajaan Sarawak yakin dengan Strategi PCDS 2030 Negeri ini mampu mengembangkan ekonomi pada kadar purata 6 ke 8 peratus setahun"
"Aspirasi ini tidak mustahil jika Jentera Pentadbiran Negeri dan Jentera Pembangunan bekerja sama untuk memastikan semua perancangan dan pelaksanaan program pembangunan, khususnya pembangunan infrastruktur, dilaksanaan dengan cekap,"

YAB DATUK PATINGGI (DR) ABANG HAJI ABDUL RAHMAN ZOHARI BIN TUN ABANG HAJI OPENG
KETUA MENTERI SARAWAK

Fakta Ringkas

0
Bangunan Gunasama Persekutuan
0
Kuarters Gunasama Persekutuan
0
Jabatan & Agensi Persekutuan
0
Agensi Badan Berkanun
0
Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)